Been gaat in op dubbele rol Te Kloese bij Feyenoord

Been: 'Je ziet dat er een beetje paniek is in Rotterdam, dan komen er twijfels'

13 september om 06:56
Laatste update: 13 september om 09:42

Mario Been denkt dat Feyenoord er verstandig aan doet om het technische bestuur opnieuw in te delen na het vertrek van Arne Slot. Volgens de analist heeft de oefenmeester veel 'verbloemd' in Rotterdam door goede prestaties.

Op dit moment is Dennis te Kloese de algemeen directeur én technisch directeur van Feyenoord. Been vindt dat deze rollen opgesplitst moeten worden. "Feyenoord heeft gewoon twee mensen nodig, die alles kunnen behappen", aldus Been bij ESPN. "Voor Te Kloese is het nu gewoon veel te veel."

Brian Priske is in Rotterdam aangesteld als de vervanger van succestrainer Slot, maar de Deen weet nog niet te overtuigen. "Arne Slot heeft natuurlijk drie jaar succes gehad. Die ging van Conference League-finale naar het kampioenschap naar de bekerwinst", stelt Been. "Er is een hoop verbloemd doordat de resultaten in orde waren, er prijzen werden gewonnen en er twee jaar op rij Champions League gespeeld is. Nu gaat het wat minder en komen er twijfels of het wel kan", doelt de oud-voetballer op de dubbele rol van Te Kloese.

Feyenoord is aan de Eredivisie gestart met vijf punten uit drie wedstrijden. De Rotterdammers staan hierdoor zeven punten achter op PSV, dat wel een duel meer heeft gespeeld. "Je ziet dat er nu een beetje paniek is in Rotterdam en omstreken. Feyenoord kent wederom een moeilijke start en sterkhouders als Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer, Yankuba Minteh en Arne Slot zijn vertrokken", vertelt Been. De analist vraagt zich af of aankopen In-beom Hwang en Jordan Mvula Lotomba het gaan redden bij Feyenoord. "De mensen zijn verwend. Hij (Hwang, red.) heeft al veel clubs gehad en is 27 jaar, het zou kunnen. Maar Lotomba speelde de laatste weken nauwelijks bij Nice."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!