Fati terug bij Barça

Voormalig toptalent na 390 dagen terug in Barça-selectie, opvallende positie lonkt

Vandaag om 13:26
Laatste update: om 13:56

Ansu Fati zit voor het eerst sinds 390 dagen in de wedstrijdselectie van FC Barcelona. De aanvaller is terug van een voetblessure. Trainer Hansi Flick zet hem mogelijk in op een opvallende positie.  

Flick gaf in aanloop naar het duel tussen FC Barcelona en AS Monaco aan dat Fati een halfuur en mogelijk zelfs drie kwartier in actie kan komen. Flick ziet volgens de Spaanse media in de 21-jarige aanvaller een back-up voor Robert Lewandowski. Mogelijk komt de aanvaller dus in de punt te staan tegen de Fransen, terwijl hij doorbrak als linksbuiten.

"Ik weet al waar in de aanval hij gaat spelen, maar dat vertel ik niet, want we hebben morgen een wedstrijd", hield Flick zich op de vlakte over Fati, die al meer dan een jaar niet voor Barça in actie kwam. Op 27 augustus 2023 speelde de Spanjaard zijn laatste duel voor de Catalanen tegen Villarreal (3-4 overwinning). Vorig seizoen werd de aanvaller verhuurd aan Brighton & Hove Albion. Fati kwam tot op heden 112 keer uit voor Barcelona. Daarin scoorde hij 29 keer.

Fermín

Flick ging op de persconferentie ook in op de blessure van Fermín Lopez. De middenvelder raakte geblesseerd op de training, terwijl hij net weer bijna fit was. "Ik voel me schuldig voor zijn blessure", aldus de Duitser. "Niemand wilde dat hij mee zou doen aan de Olympische Spelen. Ik heb het daar met hem over gehad, maar nooit aan zijn coach gevraagd of hij hem thuis wilde laten."

De Spanjaard was zowel bij het EK als de Olympische Spelen met zijn land. Op de Spelen deed de 21-jarige spelverdeler alle duels mee. Beide toernooien werden gewonnen door Spanje.