Kadioglu na eerste doelpunt voor Brighton

'Frustrerende' tijd in Engeland: 'Ben er niet aan gewend om geblesseerd te zijn'

Vandaag om 09:41
Laatste update: om 09:43

Ferdi Kadioglu is erg blij na zijn eerste doelpunt in dienst van Brighton & Hove Albion. De vleugelverdediger maakte de 3-1 tegen Wolverhampton Wanderers in de League Cup. Uiteindelijk eindigde het duel in een 3-2 overwinning voor Brigthon.

"Een heel speciaal moment voor mij", reageert Kadioglu in gesprek met de BBC. "Mijn eerste doelpunt voor mijn nieuwe club in mijn tweede wedstrijd. Door naar de volgende ronde. Ik ben heel blij."

"We hadden de eerste helft heel goed onder controle", analyseert Kadioglu vervolgens het bekerduel. Hij concludeert dat Wolves niet veel kansen wist te creëren. "De eerste tegengoal was niet echt nodig. De tweede helft was ook goed van ons. Na de 3-1 moeten we de controle wel beter houden. Niet zoveel risico nemen in de opbouw en gewoon de lange bal hanteren. Maar daar zullen we van leren en we moeten klaar zijn voor zondag (voor het thuisduel met Nottingham Forest, red.)."

Tijdens een van zijn eerste trainingen bij Brighton liep Kadioglu een lichte blessure op. "Dat was heel frustrerend voor mezelf. Ik speelde zestig wedstrijden afgelopen seizoen, ik ben er niet aan gewend om geblesseerd te zijn", aldus de Turks international. "Na de wedstrijd tegen Ipswich voelde ik me ook niet top, waardoor ik niet veel minuten kon maken vandaag. Maar: tien minuten, één doelpunt, niet slecht. De breedte van onze selectie is geweldig. Veel jonge spelers, iedereen wil beter worden."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!