Luijckx en Van Polen over nieuwe kans Ihattaren bij RKC

'Je moet Ihattaren een groot pakket aan hulp aanbieden, Ajax pakte het slecht aan'

Vandaag om 08:11

Kees Luijckx vindt dat Ajax het niet goed heeft aangepakt met Mohammed Ihattaren. De Amsterdammers hebben geprobeerd om de 22-jarige speler weer aan de praat te krijgen, maar dit lukte niet. Nu is Ihattaren hard op weg naar RKC Waalwijk voor een nieuwe kans in het profvoetbal.

Bij Voetbalpraat wordt de situatie van Ihattaren uitgebreid besproken. "Hij krijgt veel kansen. Ik vind dat we daar niet te veel van moeten vinden", stelt Bram van Polen. "Iedere keer als er zoiets wordt aangekondigd, gaat iedereen meteen iets zeggen. Laten we eerst maar kijken of hij fit is en of hij kan gaan spelen daar."

"Ik begrijp helemaal dat het er zoveel over gaat. Hij is zo'n fascinerende speler", vertelt Luijckx vervolgens. "Ik heb vaak gedacht: wanneer komt Ihattaren weer in het nieuws wat betreft een nieuwe club? Bij RKC hebben ze Mo Allach (technisch directeur, red.) rondlopen en misschien helpt dat, iemand uit dezelfde cultuur. Je moet hem zo'n groot pakket aan hulp aanbieden."

Luijckx gaat ten slotte in op de periode van Ihattaren bij Ajax. "Ik vind dat ze het bij Ajax uiteindelijk slecht aanpakte door hem heel snel weer op een voetstuk te plaatsen", aldus de analist. "Ze haalden hem heel snel bij de eerste selectie. Daar help je hem niet mee. Een voetstuk kent hij wel en daar is hij vaak vanaf gevallen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!