Klaassen na rentree bij Ajax

Klaassen spreekt van 'speciale avond': 'Dit had ik niet kunnen bedenken'

18 september om 23:48

Davy Klaassen kijkt terug op een geslaagde rentree bij Ajax. De 31-jarige middenvelder kwam woensdagavond in de tweede helft binnen de lijnen tegen Fortuna Sittard (5-0) en is zodoende begonnen aan zijn derde termijn in Amsterdamse dienst.

Klaassen kwam na zestig minuten spelen in het veld voor Kian Fitz-Jim. Het publiek ging ervoor staan en heette de middenvelder welkom. Zelf had Klaassen ook het gevoel dat de Johan Cruijff Arena blij was met zijn terugkeer. "Ik had wel verwacht dat ze zouden klappen, maar dit had ik niet kunnen bedenken", zegt hij na afloop tegen ESPN. 

De scheidsrechter sprak Klaassen direct toe, al had dat niets te maken met diens rentree. "Hij zei dat ik reserve-aanvoerder was en dat ik ook mocht praten. Een praktisch dingetje", lacht Klaassen, die het een 'speciale avond' noemt. Alleen een goal of assist bleef uit. "Tuurlijk hoop je daar altijd op, maar de manier waarop we door blijven gaan tot 5-0. Zo wil je het zien."

Naar eigen zeggen is Klaassen klaar voor meer speeltijd. "Ik heb deze week al twee keer zestig minuten gemaakt in potjes die we hebben gespeeld. Ik ben fit", aldus Klaassen, die op zijn plek is bij Ajax. "Als je zo ontvangen wordt, dan voelt het als thuis."