Weghorst over debuut bij Ajax

Weghorst openhartig na Ajax-debuut: 'Ik zag Brian, tuurlijk baalde ik even'

18 september om 23:27

Wout Weghorst erkent dat hij stiekem had gehoopt als basisspeler te debuteren voor Ajax. De 32-jarige spits moest woensdagavond tegen Fortuna Sittard (5-0) genoegen nemen met een reserverol achter Chuba Akpom.

Trainer Francesco Farioli verklapte dinsdag dat Brian Brobbey in de punt van de aanval zou beginnen. Later die dag raakte de 22-jarige spits geblesseerd en woensdag bleek hij niet fit genoeg om te spelen tegen Fortuna. "Ik kwam wat eerder op De Toekomst, om wat werk te doen. Toen zag ik Brian zitten. Hij had een ijsbeentje gehad. Ik reed naar het stadion en hoopte te mogen starten", zegt Weghorst na afloop tegen ESPN.

"Helaas. Natuurlijk baalde ik even. Ik wilde graag beginnen, maar komend weekend mogen we weer aan de bak." Als invaller kwam Weghorst wel binnen de lijnen - hij scoorde niet - en dus is hij officieel speler van Ajax. "Nu is het officieel, klinkt goed: Ajax-speler." De spits kreeg een warm welkom in de Johan Cruijff Arena. "Dat is mooi. De ontvangst. Dat kreeg ik afgelopen week ook al, het voelt echt goed."

Honderd procent tevreden is Weghorst niet. De aanvaller heeft namelijk niet gescoord. "Het was zo geen perfecte entree, want als spits wil je scoren. Maar de avond was mooi en het bleek niet nodig vandaag."