Farioli wil niets weten van 'perfecte' avond Ajax

Farioli is kritisch op Ajax na 5-0: 'Het was ver verwijderd van perfect'

18 september om 22:34
Laatste update: 19 september om 10:11

Francesco Farioli loopt niet mee in de polonaise na de klinkende zege van Ajax op Fortuna Sittard. Ondanks de 5-0, de terugkeer van Davy Klaassen en het debuut van Wout Weghorst weigert de Italiaanse trainer van een 'perfecte avond' te spreken.

"Nee, het was ver verwijderd van perfect", reageert Farioli voor de camera van ESPN. "Het is even geleden dat we hebben gespeeld, maar zeker in de eerste helft maakten we te veel fouten. We verloren in het eerste halfuur zeven, acht keer de bal en daardoor kregen we telkens counters tegen. We kregen nu in de eerste dertig minuten bijna net zo veel counters tegen als in alle andere wedstrijden samen."

"Ik ben natuurlijk blij met het resultaat en met de clean sheet", vervolgt Farioli. "En met het feit dat we Daniele Rugani, Wout Weghorst en Davy Klaassen konden brengen. De sfeer was ook geweldige. Het zijn veel goede dingen, maar tegelijkertijd moet er nog veel werk worden verricht. We nemen de positieve dingen mee, maar we moeten ook kritisch zijn in onze analyse en bovenop de kleine dingen zitten. Dat kan ons een tegengoal kosten. We moeten het beter doen en ons blijven verbeteren."

Farioli ging ook in op het drukke schema van Ajax. Zaterdag gaan de Amsterdammers alweer op bezoek bij Go Ahead Eagles. Mede daarom besloot hij onder meer Josip Sutalo en Jordan Henderson te wisselen. "Het is belangrijk om, wanneer het kan, wat extra energie in de tank te houden." Van rustdagen wil hij echter niets weten. "Morgen verwacht ik iedereen op de training. Er is geen tijd te verliezen, geen minuut. Vrije dagen? Nee, daar hebben we geen tijd voor."