Perez over Ajax, Van den Boomen en Henderson

Perez prijst 'goede zet' bij Ajax: 'Want hij is echt boring as hell'

Vandaag om 06:07
Laatste update: om 10:05

Kenneth Perez heeft Ajax een sterke tweede helft zien spelen tegen Fortuna Sittard (5-0). De analist is vooral te spreken over de invalbeurt van Branco van den Boomen.

Na een rode kaart voor Rodrigo Guth liep Ajax in de tweede helft uit. Trainer Francesco Farioli liet Davy Klaassen diens rentree maken en Wout Weghorst debuteren, waardoor het een zorgeloze avond voor de Amsterdammers werd. "Ik vond Ajax heel goed", stelt Perez na afloop van het duel bij ESPN. "Tegen tien man is het niet altijd makkelijk."

Klaassen werd door het publiek uitgeroepen tot Man of the Match. "Weghorst had verwacht dat het zijn wedstrijd zou worden, maar het was de wedstrijd van Klaassen", aldus Perez. "Ajax speelde na rust echt goed. Al die foute passes en misverstanden van de eerste helft... Daar was niets van terug te zien na rust. Ik vond het een goede zet om Van den Boomen erin te zetten." 

Van den Boomen viel in voor Jordan Henderson. "Henderson is echt boring as hell", meent Perez. "Bij hem gebeurt gewoon helemaal niets. Bij Branco... Hij passt, hij doet, hij zoekt naar oplossingen... Dat had deze wedstrijd nodig, tegen tien man."