Perez over Ajax - Fortuna

Perez laakt 'erbarmelijk' Fortuna tegen Ajax: 'Wedstrijd van PSV in achterhoofd'

18 september om 21:18
Laatste update: 18 september om 21:23

Kenneth Perez is niet te spreken over het niveau bij Ajax - Fortuna Sittard woensdagavond. De analist ziet aan beide kanten veel te veel misgaan. Ajax leidt bij rust met 2-0.

Kenneth Taylor en Bertrand Traoré zorgden voor de goals van Ajax. "Holy...", zegt Perez als hem gevraagd wordt naar de eerste helft. "Het is een helft vol balverlies van beide kanten. Ik denk dat die rode kaart (voor Rodrigo Guth, red.) exemplarisch is voor de misverstanden die er zijn. Bijzonder veel foute passes bij zowel Fortuna als Ajax. Ajax maakt daar beter gebruik van."

"Fortuna is van een erbarmelijk niveau", stelt Perez. "Ik let op Halilovic; die loopt alleen maar misbaar te maken naar zijn medespelers, hoe matig die zijn." Ook bij Ajax gaat er veel fout, benadrukt de Deen. "In het begin... Devyne Rensch met zoveel gekke ballen door het midden. Uiteindelijk loop je totaal geen risico, op een bal van Halilovic op de paal na. Het is erbarmelijk wat Fortuna laat zien. Ajax loopt zo uit naar 4-, 5-, 6-0."

Perez legt Ajax - Fortuna langs de meetlat. "Ik heb de wedstrijd van PSV tegen Juventus in mijn achterhoofd. Hier kan je een beetje aannemen, een beetje spelen, daar staat wel iemand... Dat is het niveau dat we hebben in de Eredivisie en daar moeten we het mee doen. Het is ook best wel vermakelijk."