RTL Nieuws komt langs bij VoetbalPrimeur om Memphis

RTL Nieuws over de vloer bij VoetbalPrimeur: 'Memphis legt hoofd op hakblok'

Vandaag om 14:00

Memphis Depay lijkt dit weekend te debuteren voor Corinthians in een heuse degradatiekraker. De overstap van de 98-voudig Oranje-international was groot nieuws in Brazilië, maar kwam ook in Nederland als een flinke verrassing. RTL Nieuws kwam langs bij VoetbalPrimeur en liet zich bijpraten door hoofdredacteur Dennie van Laar.

"Het is een interessante vraag", beaamde Memphis zelf tijdens zijn presentatie. "Waarom kom ik naar de andere kant van de wereld om voetbal te spelen in een land en competitie waar we in Europa weinig van weten?" De dertigjarige aanvaller werd naar eigen zeggen enthousiast over het avontuur bij Corinthians, dat tot de grootste clubs van Brazilië wordt gerekend.

Toch is de verbazing begrijpelijk. Corinthians werd deze eeuw weliswaar vier keer landskampioen, in 2005, 2011, 2015 en 2017, maar is ook in verval geraakt. De club kampt met een enorme miljoenenschuld en bungelt halverwege de competitie onder de degradatiestreep. "Memphis moet het eigenlijk in zijn eentje gaan doen. Ze scoren niet en daarvoor is hij er nu", stelt Van Laar bij RTL Nieuws.

Volgens de VP-hoofdredacteur is het afbreukrisico groot voor de oud-speler van PSV, Manchester United, Olympique Lyon, FC Barcelona en Atlético Madrid. "Hij kiest er eigenlijk voor om zijn hoofd op het hakblok te leggen. Als dit mislukt, is hij heel veel kwijt van hetgeen hij al die jaren heeft opgebouwd. We hopen dat hij Corinthians erin houdt, maar afsluiten in Nederland zou toch wel het allermooiste zijn", besluit Van Laar.

Braziliaanse media verwachten Memphis zaterdag aan de aftrap bij Corinthians in de degradatiekraker tegen hekkensluiter AC Goianiense. Met nog dertien duels te spelen staat de grootmacht uit São Paulo twee punten onder de rode streep.