Alex Pastoor lovend over Pepijn Lijnders

Pastoor vol lof over Nederlandse trainer: ‘Hij is een grote inspiratie voor Slot’

18 september om 19:10

Alex Pastoor heeft niets anders dan lof over voor oud-Liverpool-assistent en huidig Red Bull Salzburg-trainer Pepijn Lijnders. Eerstgenoemde stelt dat Lijnders in Engeland zelfs een inspiratiebron was voor zowel Jürgen Klopp als Arne Slot.

Als Hélène Hendriks stelt dat ze in Lijnders een 'Jürgen Klopp light' ziet, reageert Pastoor instemmend. "Ja, ik denk dat die twee elkaar enorm geïnspireerd en gemotiveerd hebben. Pepijn is iemand die bol staat van de kennis."

Deze zomer nam Slot het stokje op Anfield over van het trainersduo. "Pepijn is één van de inspirerende personen, ook voor Arne Slot. Zij hebben enorm veel uitgewisseld over voetbal en Arne ziet hem echt als inspiratiebron", onthult Pastoor, die vervolgens dieper ingaat op de werkwijze en carrièrekeuzes van Lijnders.

"Hij is echt bezeten van voetbal. Hij wil steeds dingen bedenken. Dat vloog bij NEC wat uit de bocht. Daar wilde hij al zijn ambitie en kennis in drie dagen overdragen, maar ik denk dat hij daar veel van geleerd heeft. De selectie van Red Bull Salzburg is echt op zijn lijf geschreven. Zo jong en talentvol."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!