Koopmeiners heeft 'heel lastige zomer' achter de rug

'Heel lastige zomer' voor Oranje-international: 'Het is een keiharde wereld'

18 september om 17:21

Teun Koopmeiners heeft naar eigen zeggen 'een heel lastige' zomer achter de rug. De middenvelder zag het EK op het laatste moment aan zich voorbij gaan en hij moet lang wachten op zijn transfer naar Juventus.

"Het is een heel lastige zomer geweest", vertelt Koopmeiners aan de NOS. De Oranje-international zag het EK in rook opgaan na een plotselinge blessure in de warming-up van het uitzwaaiduel met IJsland. "Dat hakte erin, op de laatste avond. Het schoot vol in mijn lies. We hebben gelijk een MRI gedaan en die gaf aan dat ik zes tot acht weken eruit zou zijn. Het EK halen was geen mogelijkheid meer. Het was een bom. Weg. Heel lastig."

Op vakantie probeerde Koopmeiners het mislopen van het EK een plekje te geven. "Maar tegelijkertijd was het iedere dag bellen: gaan we nog ergens anders naartoe? Dat liep ook niet vlekkeloos", aldus de middenvelder, die weigerde mee te trainen bij Atalanta om een transfer af te dwingen naar Juventus. "Het is een keiharde voetbalwereld. Het is business. Je moet het niet persoonlijk opvatten."

"Ik had drie mooie jaren gehad. Ik dacht: alle partijen zijn nu oké, er lag een groot bedrag op tafel, Juventus wil mij graag hebben, ik wil de stap maken, maar daar was niet iedereen het mee eens", vervolgt Koopmeiners zijn verhaal. "Het heeft tot de laatste dagen geduurd."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!