Kraay jr. is kritisch op Van Persie

'Van Persie wil Manchester City-voetbal spelen met Heerenveen-spelers...'

18 september om 16:39
Laatste update: 18 september om 16:45

Hans Kraay jr. vindt de kritiek op SC Heerenveen-trainer Robin van Persie terecht. De oefenmeester ging met zijn ploeg keihard onderuit op bezoek bij AZ. Het werd maar liefst 9-1 in Alkmaar.

"Ik vind Van Persie ook een frisse, vrolijke, avontuurlijke wereldster, die opeens in Heerenveen is terechtgekomen om de club een lift te geven", begint Kraay in gesprek met Voetbal International. "Alleen: mogen we wel kritisch zijn op ’m? Ja, toch?"

"Als je zo risicovol wilt opbouwen met spelers die dat niet kunnen, is het toch niet erg als je bij 4-1 aangeeft: “Jongens, nu even de lange bal!", gaat Kraay verder. Hij vindt dat Van Persie zijn spelers in bescherming had moeten nemen. "Robin wil Manchester City-voetbal spelen met SC Heerenveen-spelers. Daarop mogen we best kritisch zijn."

Van Persie beleeft een hele lastige seizoenstart met zijn ploeg. Er werd alleen een overwinning geboekt op NAC Breda (4-0), terwijl er werd gelijkgespeeld tegen FC Utrecht (1-1). De wedstrijden tegen Ajax (1-0), AZ (9-1) en FC Twente (2-0) gingen allemaal verloren.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!