Kwakman ziet Perisic als linksback bij PSV

Kwakman ziet alternatieve positie voor Perisic: 'PSV heeft daar juist problemen'

18 september om 14:59

Kees Kwakman denkt niet dat PSV Ivan Perisic heeft gehaald voor zijn favoriete positie als linksbuiten. De Eindhovenaren presenteerden de ervaren Kroaat woensdag, maar de analist denkt dat Peter Bosz een andere positie voor hem in petto heeft.

"Dat moet haast wel", reageert Kwakman bij ESPN op de vraag of Perisic voor een andere positie moet gaan bij PSV. "Als je naar de linksbuitenpositie kijkt met Noa Lang, Couhaib Driouech, Hirving Lozano die misschien weer fit wordt, Malik Tillman die daar kan spelen, dan kan je je niet voorstellen dat Perisic voor die rol gehaald is. Dan wordt het een soort Dest-rol, dan speelt hij hoog aan die linkerkant. Hij is ook wel weer klaar om bij de selectie te zitten, dus ik vind het wel leuk, zo’n grote naam."

Kwakman merkt ook op dat die positie voor Perisic niet vreemd is. "Die rol heeft hij overigens ook bij Kroatië, Tottenham en Internazionale al eens vervuld. Hij kan prima als een opkomende linksback spelen. Hij kan zelfs nog aan de rechterkant uit de voeten, maar het zal vooral voor die linkerkant zijn. Daar heeft PSV toch wat problemen met Dest die er nog niet is en Mauro Junior die blessuregevoelig is."