PSV presenteert Perisic als aanwinst

Officieel: PSV rondt snelle stunttransfer af en presenteert ervaren kracht Perisic

18 september om 14:28
Laatste update: 18 september om 14:59

PSV heeft Ivan Perisic gepresenteerd als de laatste toevoeging aan de selectie. De 136-voudig Kroatisch international tekent voor één seizoen bij de Eindhovenaren. PSV kan de Kroaat nog niet inzetten voor de Champions League-wedstrijden, maar de club hoopt de routinier snel in de Eredivisie te kunnen gebruiken.

Het nieuws dat PSV bezig was met de transfer van Perisic kwam dinsdag naar buiten en de transfer is daarna in een stroomversnelling gekomen. De Kroaat werd aangeboden in Eindhoven en de clubleiding zag wel brood in de multifunctionele buitenspeler aan de linkerkant. Uiteindelijk kwam PSV er financieel uit met de transfervrije Perisic en de aanvaller kwam woensdag ook door zijn medische keuring heen.

In zijn lange loopbaan speelde Perisic voor een waslijst aan topclubs. Zo kwam hij uit voor onder andere Borussia Dortmund, Internazionale, Bayern München, Tottenham Hotspur en VfL Wolfsburg. In zijn prijzenkast staat de Champions League-beker die hij in 2020 won met Bayern München, de twee Bundesliga-titels die hij pakte met Bayern en Dortmund en de Serie A-titel die hij won met Inter. Ook speelde en scoorde Perisic in de WK-finale van 2018 tegen Frankrijk.

De 35-jarige Perisic is een speler die op meerdere posities uit de voeten kan. Zo speelde hij de meeste wedstrijden in zijn loopbaan als linksbuiten, maar kan hij ook als wingback uit de voeten en speelde hij ook regelmatig aan de rechterkant. Perisic zal nog niet inzetbaar zijn tijdens de groepswedstrijden in de Champions League, aangezien hij nog niet ingeschreven is, maar in de Eredivisie hoopt Peter Bosz hem snel in te kunnen zetten.

Transfermarkt
Met de komst van Perisic doet PSV nog een laatste transfer na de zomerse transferperiode. Doordat de Kroaat transfervrij was kon PSV hem ook na de transferdeadline nog halen. In augustus werden vooral belangrijke spelers als Olivier Boscagli en Jerdy Schouten binnenboord gehouden, maar er werden ook een aantal spelers aan de selectie toegevoegd. Zo werden Ryan Flamingo, Couhaib Driouech, Rick Karsdorp en Adama Nagalo naar Eindhoven gehaald. Ook de huurdeals rond Sergiño Dest en Malik Tillman werden permanent gemaakt.