Sutalo lovend over Farioli en zijn staf

Veelbesproken Ajacied dacht niet aan vertrek uit Amsterdam: 'Kwam niet in me op'

18 september om 14:12

Josip Sutalo voelt zich ‘fantastisch’ bij Ajax in het nieuwe seizoen. De Kroaat kreeg vorig jaar een hoop kritiek, maar dit jaar oogst hij lof met soevereine prestaties. De nieuwe staf ziet Sutalo als een reden voor dit succes.

"Ik voel me fantastisch. Zowel op het veld als erbuiten", klinkt Sutalo opgewekt tegenover AjaxTV. "Dit seizoen zijn er nieuwe eisen gesteld door de coach en iedereen weet wat hij moet doen. Op dat niveau is er een behoorlijk verschil. De staf helpt ons ook op allerlei manieren en we kunnen altijd aankloppen, dus het is heel erg fijn werken."

Sutalo geeft ook een inkijkje in het gesprek dat hij aan het begin van dit seizoen had met de nieuwe Ajax-coach. "We hadden een gesprek en hij vertelde me dat hij op mij rekent. Dat het aan mij was hoe ik me zou gedragen en dat hij er alles aan doet om mij een kans te geven op het veld. Voorlopig denk ik dat het heel goed werkt."

Voor Sutalo was de zomerse transferperiode ook niet spannend, want hij wilde Ajax onder geen beding vergelijken. "Het kwam niet in me op. Ik wist dat ik mijn plek moest verdienen. En dat het simpelweg een seizoen was van een slechte teamprestatie van elf individuen. Iemand eruit pikken, heeft geen zin. Het team was niet goed. We hebben niet goed gewerkt en dat moet dit seizoen dus beter."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!