Bogarde maakt Champions League-debuut voor Aston Villa

Nederlands talent overtuigt in Engeland en mag ook zijn CL-debuut maken

18 september om 11:30
Laatste update: 18 september om 12:38

De ster van Lamare Bogarde is dit seizoen rijzende bij Aston Villa. De twintigjarige verdediger mocht als rechtsback onlangs al zijn Premier League-debuut maken, maar ook in zijn eerste Champions League-duel mocht hij in de basis beginnen.

Bogarde mocht als rechtsback beginnen tegen Young Boys, maar na 45 minuten werd hij om tactische redenen naar de kant gehaald. In de lokale kranten van Birmingham waren de journalisten niet heel ontevreden over het optreden van Bogarde. ‘Een aantal gevaarlijke aanvallen kwamen wel via zijn kant, maar hij deed niet heel veel verkeerd. Gedurende de eerste helft raakte hij steeds meer op zijn gemak.’

Tussen 2011 en 2020 speelde Bogarde, het neefje van oud-verdediger Winston Bogarde, in de jeugdopleiding van Feyenoord. Aston Villa nam hem in de zomer van 2020 over en verhuurde hem tot twee keer toe aan Bristol Rovers. Dit seizoen overtuigde Bogarde coach Unai Emery en mocht hij al meerdere duels in de basis starten. In totaal speelde hij al vier officiële duels voor Aston Villa.