Emery lovend over Villa-back Lamare Bogarde

Nederlands talent grijpt kans bij Villa, Emery enthousiast: 'Speelde weer goed'

16 september om 14:16
Laatste update: 16 september om 14:31

Waar Ian Maatsen het zaterdag tegen Everton moest doen met een invalbeurt, kreeg landgenoot Lamare Bogarde voor de tweede keer op een rij een basisplaats van Unai Emery. De manager van Aston Villa is erg te spreken over de geboren Rotterdammer.

De twintigjarige Bogarde maakte op 31 augustus al zijn Premier League-debuut tegen Leicester City. Tegen Everton mocht hij opnieuw aan de aftrap verschijnen. Villa won met 3-2, en Bogarde maakte de negentig minuten vol. "Twee weken terug speelde hij goed, en vandaag speelde hij opnieuw goed. Hij werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds comfortabeler", aldus Emery in gesprek met BirminghamLive. 

De rechtsback, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan, krijgt de komende weken mogelijk vaker de kans van de Spaanse oefenmeester. "Ik hou ervan om jonge spelers te supporten, en om ze echte kansen te geven. Het plan is om dit door te zetten."

Het talent, neef van voormalig Oranje-international en oud-Chelsea-speler Winston Bogarde, speelde voor zijn periode in Engeland in de jeugd van Feyenoord. Het afgelopen seizoen stalde Villa hem bij Bristol Rovers.