Kwakman over Klaassen

Kwakman ziet negatief Klaassen-gevolg: 'Voor hem misschien wel pijnlijk'

18 september om 10:17

Kees Kwakman verwacht dat Davy Klaassen veel gaat spelen bij Ajax. Volgens de oud-voetballer past de middenvelder goed in het spel van Francesco Farioli. Dat heeft mogelijk negatieve gevolgen voor Kristian Hlynsson

Klaassen werd dinsdag gepresenteerd door Ajax en zit woensdag al in de wedstrijdselectie voor het duel met Fortuna Sittard. De middenvelder keerde voor de tweede keer terug bij de Amsterdammers en tekende een contract voor één seizoen na zijn transfervrije vertrek bij Internazionale.

Kwakman verwacht dat Klaassen veel aan spelen toe zal komen bij Ajax. "Ze hebben alleen met Hlynsson nog een echte tien", aldus de oud-voetballer bij de Tekengeld Podcast van ESPN. "Voor hem is het misschien wel een beetje pijnlijk, want een fitte Klaassen gaat in het spel van Farioli wel snel spelen. Ajax speelt nog onbeperkt veel wedstrijden, dus Klaassen gaat wel aan zijn minuten komen."

In totaal speelde Klaassen al 321 wedstrijden voor Ajax. Daarin scoorde de jeugdexponent 93 keer. Ook gaf de middenvelder vijftig assists. Die aantallen kan Klaassen komend seizoen verder uitbouwen.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!