Interview Klaassen

Klaassen terug bij Ajax: 'Merk in alles een heel groot verschil met vorig seizoen'

17 september om 20:32

Davy Klaassen heeft dinsdag tekst en uitleg gegeven over zijn terugkeer naar Ajax. Het clubicoon heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract, en geeft aan te merken dat de Amsterdamse club er beter voorstaat dat toen hij vertrok. 

Klaassen was transfervrij na zijn vertrek naar Internazionale, en woog zijn opties zorgvuldig af. "Ik had deze zomer heel veel opties, maar ik ben kieskeurig", vertelt hij in zijn eerste interview. "Ik weet heel goed wat ik wil, maar ook wat ik niet wil. Ik heb weleens gedacht: shit, heb ik niet te veel dingen afgezegd? Maar uiteindelijk komt het altijd zoals het komt."

"Er waait nu een frisse wind. Ik merk in alles een heel groot verschil met vorig seizoen", zegt Klaassen, die kort na de aanstelling van Maurice Steijn vertrok uit Amsterdam. "Het enthousiasme, de energie en ergens naartoe werken. Dat trok mij heel erg aan. Ik word er heel enthousiast van."

Klaassen trainde al even mee bij Ajax, dat aanvankelijk niet van plan was om hem een contract aan te bieden. "Maar toen ik er was, dacht ik: hoe leuk zou het zijn? Het ging lekker. Ik had het gevoel dat ik nog een stapje extra wilde doen om misschien weer hier te spelen. Toen het voorstel kwam, dacht ik: dit wil ik", zegt hij. Francesco Farioli, de trainer van Ajax, wilde hem graag aan de selectie toevoegen. "Daar ben ik misschien wel het meest blij mee. Dat ik niet ben gehaald door iemand die ik al kende, maar door wat ik in de afgelopen week heb laten zien. Dat geeft heel veel vertrouwen."