Wedstrijdverslag Man United-Barnsley

Klinkende zege voor Ten Hag tegen laagvlieger, Antony trefzeker vanaf de stip

17 september om 22:50
Laatste update: 18 september om 06:48

Manchester United heeft in de Carabao Cup gehakt gemaakt van Barnsley. De League One-club werd met 7-0 verslagen door doelpunten van Marcus Rashford, Antony, Alejandro Garnacho en Christian Eriksen.

Na de klinkende zege op Southampton (0-3) hoopte Erik ten Hag met zijn ploeg in de strijd om de Carabao Cup een nieuwe zege te boeken. Toch wisselde de Nederlandse manager de nodige basisspelers. Onder meer Joshua Zirkzee, Noussair Mazraoui en Matthijs de Ligt begonnen op de bank.

Rashford, die tegen Southampton tot score kwam, mocht wel aan de aftrap beginnen en betaalde dat vertrouwen meer dan terug. In de zestiende minuut maakte de aanvaller een heerlijke treffer door naar binnen te snijden en raak te schieten. Na een halfuur spelen liet Antony voor het eerst van zich horen. De aanvaller verdiende een penalty en schoot die zelf raak. Vlak voor rust deed Garnacho ook nog een duit in het zakje, waardoor Ten Hag en co. met een comfortabele voorsprong de rust in gingen.

Kort na rust maakte Garnacho zijn tweede van de avond. De Argentijnse aanvaller werd weggestuurd door Christian Eriksen en rondde koeltjes af met een schuiver in de verre hoek. Krap tien minuten later maakte ook Rashford zijn tweede van de avond. Dit keer was Garnacho aangever in plaats van doelpuntenmaker.

In de slotfase mochten Zirkee, Mazraoui en De Ligt nog invallen, maar het was Eriksen die voor nóg een doelpunt zorgde voor Man United. Niet veel later maakte Eriksen op aangeven van de eveneens ingevallen Bruno Fernandes zelfs zijn tweede. Door de 7-0 zege zijn The Mancunians verzekerd van de volgende ronde van de EFL Cup. Daardoor blijft Ten Hag kans maken op de prijs die hij in zijn eerste seizoen in Manchester ook won.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!