Van der Gijp en Derksen over Koopmeiners

Van der Gijp en Derksen vol verbazing: 'Razendknap, dat is heel snel gegaan'

18 september om 07:58

René van der Gijp vindt het 'razendknap' hoe Teun Koopmeiners zich de laatste jaren ontwikkeld heeft. De middenvelder kwam sterk voor de dag in het met 3-1 gewonnen Champions League-duel met PSV.

Juventus won dinsdagavond kinderlijk eenvoudig van PSV. Dat kwam niet als een verrassing voor Van der Gijp. "Als je die twee teams op elkaar legt, dan kies je natuurlijk negen spelers van Juventus", steekt de oud-voetballer van wal bij Vandaag Inside. "Het is dus al heel moeilijk. Je maakt daar alleen maar kans als je zelf een heel goede dag hebt, en zij een mindere. Of door calamiteiten – zoals een rode kaart voor een keeper of een verdediger. Anders heb je weinig kans. Bij vlagen speelde PSV aardig mee, maar ze werden weggeblazen als Juventus even twintig minuten aanzette."

"Ik keek ook wel op van Juventus. Ze speelden echt goed voetbal", vervolgt Van der Gijp, die vervolgens Teun Koopmeiners uitlicht. "Hij heeft zich enorm ontwikkeld, dat is razendknap", klinkt het. "Daar kijk ik van op hoor, dat is heel snel gegaan", reageert Derksen. Volgens Van der Gijp levert Koopmeiners nog meer arbeid dan in de Eredivisie. "Hij liep bij AZ zes kilometer per wedstrijd, nu twaalf. Iedere aanval is hij in de zestien. Niet normaal meer, man! Die moet toch vier kilometer meer dan Joey Veerman hebben gelopen, dat kan niet anders."