Slot steekt loftrompet over Gravenberch

Slot steekt loftrompet over Nederlandse uitblinker: 'Speelde ongelooflijk goed'

18 september om 07:37
Laatste update: 18 september om 08:25

Arne Slot heeft lovende woorden over voor Cody Gakpo en yan Gravenberch, na de 1-3 zege van Liverpool op bezoek bij AC Milan, in de Champions League. Tegenover Amazon Prime geeft de oefenmeester aan te hebben genoten van het Nederlandse duo.

"Het is geweldig om zo mijn verjaardag te kunnen vieren", lacht Slot, die zich gelukkig prijst met de veerkracht van zijn ploeg, na de Premier League-nederlaag tegen Nottingham Forest. "De nederlaag van zaterdag was een klap. Als je dan vanavond zo vroeg achter komt, ben je benieuwd hoe het team reageert. Als je zo goed kunt voetballen is het ongelooflijk dat je thuis van Forest verliest, maar het team heeft goed gereageerd."

Ook Gakpo maakte een goede indruk en zorgde voor een assist. "Ik had hem het liefst zaterdag al laten spelen, maar hij heeft twee wedstrijden voor het Nederlands elftal in de benen, dus ik moest voorzichtig zijn. Vandaag was hij goed, al vond ik het het met name een teamprestatie." Toch licht de oefenmeester ook Gravenberch uit, die verkozen werd tot man van de wedstrijd. "Hij speelde ongelooflijk goed, op het podium (San Siro, red.) waar veel Nederlandse middenvelders zich al hebben laten zien."