FC Twente verslaat sc Heerenveen

Nieuw verlies voor Van Persie: Steijn helpt Twente met wondergoal langs Heerenveen

17 september om 21:54

Robin van Persie is er dinsdagavond in Enschede niet in geslaagd om zich na de historische nederlaag bij AZ niet in geslaagd om te herpakken met sc Heerenveen. FC Twente won, mede dankzij een absolute wondergoal van Sem Steijn, vrij eenvoudig met 2-0.

Heerenveen ging afgelopen zaterdag met liefst 9-1 onderuit bij AZ. Het ging daarna veel over die monsterscore, maar trainer Van Persie bleef koel. De speelwijze tegen Twente was hetzelfde. Na negentien minuten spelen veerde het publiek in de Grolsch Veste voor de eerste keer op. Daan Rots schonk Sam Lammers een reuzenkans, maar hij scoorde tot ongeloof van zijn teamgenoten niet.

Uiteindelijk scoorde Twente tóch uit die situatie, want de thuisclub kreeg een strafschop voor de 'overtreding' die tijdens de poging van Lammers werd begaan door doelman Mickey van der Hart. Steijn faalde niet vanaf elf meter: 1-0.

De aanvallende middenvelder verdubbelde de score nog voor rust. En hoe. Steijn produceerde een schitterende omhaal, die Van der Hart volstrekt kansloos liet. In de tweede helft voltrok zich een soortgelijk spelbeeld. Heerenveen was aanvallend onmachtig, en Twente vergat een derde treffer te maken. Mitchell van Bergen dacht nog even te kunnen juichen, maar zijn 'goal' bleek later buitenspel.

Heerenveen raakte nog een keer de paal, terwijl Steijn bijna een hattrick maakte. Gescoord werd er uiteindelijk niet meer: 2-0. Het is voor de ploeg van trainer Joseph Oosting pas de eerste thuiszege van het seizoen. Heerenveen moet komende zondag weer aan de bak. Dan komt FC Groningen naar Friesland.