PSV-trainer Bosz blikt vooruit op duel met Juventus

Bosz verklaart: 'Dat heb ik niet overwogen, want hij is daar nog niet klaar voor'

17 september om 18:37

Peter Bosz heeft er geen moment aan gedacht om Jerdy Schouten op te stellen als centrale verdediger tegen Juventus. De middenvelder staat op zijn vaste plek in de middelste linie, terwijl het hart van de verdediging weer wordt gevormd door Oliver Boscagli en Ryan Flamingo.

Allereerst wordt Bosz door Ziggo Sport gevraagd naar de basisplaats van Joël Drommel, die Walter Benítez vervangt onder de lat. "Dat had ik gisteravond (dinsdagavond, red.) al besloten. Zijn vrouw was hoogzwanger, dus die mogelijkheid zat erin, maar het was wel onverwachts dat hij mij liet komen gisteravond en dat hij aangaf dat hij naar huis wilde", aldus de oefenmeester.

Bosz heeft dinsdagavond aan Drommel laten weten dat hij zich op kon gaan maken voor een basisplaats. "Hij is niet een hele jonge keeper die nooit gespeeld heeft. Hij heeft alleen geen ervaring in de Champions League, dus dat is nieuw voor hem."

Of Bosz heeft overwogen om met Schouten te starten als centrale verdediger. "Nee, omdat ik dan met Ismael (Saibari, red.) had moeten beginnen en hij is daar nog niet klaar voor", legt de trainer uit. Ook Mauro Júnior en Noa Lang zitten op de reservebank bij PSV. "Zij kunnen genoeg minuten spelen om ons te kunnen helpen."