De Jong blikt vooruit op Juventus - PSV

De Jong: 'Daar maak ik me geen zorgen om, hij traint fantastisch'

17 september om 18:21

Luuk de Jong heeft zijn vertrouwen uitgesproken in PSV-goalie Joël Drommel. Laatstgenoemde staat onder de lat tijdens het Champions League-duel met Juventus, nadat Walter Benítez afhaakte wegens het geboorte van zijn kind.

"Daar maak ik me geen zorgen om", reageert De Jong voor de camera van Ziggo Sport als hij gevraagd wordt naar de basisplek van Drommel. "Joël is al zo lang klaar om te keepen. Hij traint fantastisch en vorig seizoen stond hij er ook een aantal keer goed toen hij moest invallen. Hij heeft zoveel kwaliteiten, dus hij is er zeker klaar voor."

Verder komt De Jong te spreken over de basisopstelling van PSV, die bestaat uit een aantal spelers zonder ervaring in de Champions League. "Die jongens hebben al een paar wedstrijden gespeeld en ze zijn goed begonnen. Tuurlijk is dit een ander podium en praat je af en toe met die jongens, maar je moet het niet groter maken dan het is", aldus de aanvoerder. "Het is gewoon een lekker potje voetballen met zijn allen. Tuurlijk staat er veel op het spel en is het een mooi podium, maar je moet gewoon genieten."

Ten slotte is De Jong blij met het volle uitvak in Turijn. "Het is altijd mooi als zij er zijn. Ik heb vaker een mooie Champions League-avond gehad met de fans erbij, dus hopelijk kunnen we ze belonen vandaag."

:raised_hands: 1