Mulder plaatst kanttekening bij PSV-transfer Perisic

Verbazing over PSV-transfer: 'Perisic is wel echt een topvoetballer geweest'

17 september om 17:55

Youri Mulder was enigszins verrast door de interesse van PSV in Ivan Perisic. De oud-spits is benieuwd welke rol de 35-jarige Kroaat krijgt in Eindhoven.

Mulder legt bij Ziggo Sport uit waarom hij verrast was door het transfernieuws uit Eindhoven. "Vanwege zijn leeftijd, niet vanwege de voetballer Perisic", benadrukt de analist. "Dat is echt wel een topvoetballer in Europa geweest. Maar als je hem de laatste jaren bezig ziet, is hij nog wel ongelooflijk fit. Hij heeft afgelopen zomer nog in het Kroatische elftal gespeeld op het EK."

Perisic, 136-voudig Kroatisch international en oud-speler van onder meer Internazionale, Bayern München en Tottenham Hotspur, moet trainer Peter Bosz van meer opties voorzien. Daarnaast brengt hij veel ervaring met zich mee. "Het is wel meer een linksbuiten dan een linksback. Hij kan als wingback spelen, maar echt als linksback weet ik niet hoor…", vraagt Mulder zich af. "Het is een renner op de zijkant", oordeelt Marco van Basten.

Met Noa Lang en Couhaib Driouech beschikt PSV al over twee linksbuitens. Johan Bakayoko en Hirving Lozano zijn de rechtsbuitens, maar de Mexicaan vertrekt in januari naar de Verenigde Staten. Op de backposities is de Nederlandse kampioen momenteel wel dun bezet door blessures.