Boskamp beschermt De Bruyne

Boskamp reageert geprikkeld: 'Maakt dat van hem een slechte aanvoerder?'

17 september om 17:38
Laatste update: 17 september om 17:40

Jan Boskamp heeft Kevin de Bruyne in bescherming genomen na zijn uitlatingen tijdens de interlandperiode. De aanvoerder haalde uit naar zijn ploeggenoten na afloop van de nederlaag van België tegen Frankrijk (2-0).

De Bruyne was na het verloren duel van mening dat sommige ploeggenoten hun taken niet uitvoerden. "En dan kom je in de problemen. Punt uit. Het moet op elke manier beter. De standaard is top, maar als je de top niet aankunt, dan ben je niet goed genoeg", vertelde de creatieveling. "En als je niet goed genoeg bent, moet je alles geven en zelfs dat wordt niet gedaan door bepaalde mensen. Ik kan accepteren dat we niet zo goed zijn als de ploeg van 2018. Maar er zijn andere dingen die onaanvaardbaar zijn."

In gesprek met Het Belang van Limburg wordt Boskamp gevraagd naar discussie omtrent het aanvoerderschap van De Bruyne. "Wat is dat nou voor slap gelul? Omdat de Kev de ballen heeft om te zeggen waar het op staat, zou hij nu plots geen geschikte captain meer zijn?", reageert hij. "Zien ze dan liever een dooie lul voor de camera die helemaal niets zegt? Kevin nam tenminste zijn verantwoordelijkheid. Maakt dat van hem een slechte aanvoerder?"

Sommige mensen vinden dat De Bruyne zijn frustraties niet naar de buitenwacht had moeten uiten. "Maar tijdens de rust had hij zich toch al eens kwaad gemaakt in de kleedkamer", vertelt Boskamp. "Als zijn woorden daar door niemand worden opgepikt, dan snap ik dat hij zich ook niet meer inhield voor de camera. Wat hebben jullie liever? Spelers die openlijk voor hun mening uitkomen? Of spelers die stiekem de media inlichten maar wel anoniem willen blijven? Want geloof me, die heb je er ook."