'Enige concurrenten van PSV zijn AZ en Ajax'

'Het is appeltje eitje, de enige concurrent van PSV is AZ en misschien Ajax'

17 september om 16:58

Volgens Valentijn Driessen heeft PSV weinig te vrezen dit seizoen in de Eredivisie. De Chef Voetbal van De Telegraaf stelt dat AZ en Ajax, mits de Amsterdammers alle inhaalwedstrijden winnen, de enige concurrenten zijn van PSV. Verder verwacht Driessen een aanvallend ingesteld PSV tegen Juventus.

"Het is bijna al appeltje eitje voor PSV", begint Driessen. "De enige concurrent die ze over hebben is AZ tot dusver. En misschien Ajax, als alle inhaalwedstrijden gewonnen worden dan zou Ajax ook nog hoge ogen kunnen gooien." Volgens Driessen is de Nederlandse competitie op dit moment geen uitdaging voor PSV.

"Je moet PSV nu afrekenen op internationale prestaties, want nationaal staat er bijna geen maat op", vervolgt hij. "Dan ben ik heel benieuwd of die jongens (Richard Ledezma en Matteo Dams, red.) zich dan ook staande weten te houden." Driessen is onder de indruk van de prestaties van Dams in de hoofdmacht van PSV.

Driessen verwacht dat Peter Bosz ook tegen Juventus vast zal houden aan het aanvallende voetbal. "Bosz is ook van de Robin van Persie-school en van het aanvallen en risico nemen. Ik denk niet dat Bosz zich nu bedenkt en de hele boel om gaat gooien, zo is hij niet", besluit Driessen.