Rensch na zware voorbereiding bij Ajax

Topfit bij Ajax na zware voorbereiding: 'Met veertig graden kilometers maken'

17 september om 13:41

Devyne Rensch heeft in zichzelf geïnvesteerd. De verdediger van Ajax heeft de hele zomer doorgetraind om fit aan de start van het seizoen te verschijnen. Dat betaalt zich nu uit.

Rensch voel zich 'herboren' bij Ajax, schetst het Algemeen Dagblad. De 21-jarige verdediger trok na vorig seizoen naar Turkije om voor zichzelf te trainen. "Ik train elke zomer wel, maar nu heb ik extra hard gewerkt", laat hij optekenen. "Samen met Naçi Ünüvar (inmiddels verhuurd aan Espanyol, red.) ook. Iedere ochtend bij veertig graden hebben we veel kilometers gemaakt. Waarom? Omdat ik een heel goede voorbereiding wilde draaien."

"Ik voel dat het zich nu uitbetaald", stelt Rensch. "Ik voel me topfit, net als de rest van de groep. Ik zit lekker in mijn vel en sprint veel, maar op een nog hogere snelheid, blijkt ook uit data. Dat moet ook op mijn positie." Tegen Jagiellonia Bialystok liet Rensch zich al zien met een fraaie assist. "Ik heb verdedigend en aanvallend steeds meer inbreng. Dat wil ik nu doortrekken."

Woensdag komt Rensch weer in actie voor Ajax. Tegen Fortuna Sittard kan hij zijn eerste Eredivisie-minuten van het seizoen maken.