Kieft en Van der Gijp maken zich zorgen om Memphis

Kieft en Van der Gijp maken zich zorgen: 'Kans groot dat die geblesseerd raakt'

17 september om 13:00

Wim Kieft en René van der Gijp denken dat Memphis Depay te snel van warde gaat willen zijn bij Corinthians. De voormalig voetballers vermoeden dat de Nederlandse aanvaller zich gaat forceren in Brazilië.

"Het is ook wel weer leuk, ofzo. Het is wel een leuke ervaring", begint Kieft bij de KieftJansenEgmondGijp-podcast de over de transfer van Memphis naar Corinthians. "Je moet heel reëel zijn met Depay. Hij heeft natuurlijk veel blessures gehad, maar in de top heeft hij het niet gered. Bij Atlético niet, bij Barcelona niet en bij Manchester United niet."

Memphis heeft de afgelopen maanden zelfstandig getraind, dus het kan nog even duren voordat hij helemaal wedstrijdfit is. Toch kan Corinthians de aanvaller goed gebruiken in hun strijd tegen degradatie. Het seizoen in Brazilië is inmiddels al 26 wedstrijden verder, en de club uit São Paulo staat momenteel op de achttiende plaats - een positie die aan het eind van het seizoen degradatie zou betekenen. 

"Die Depay gaat zich nu forceren", vertelde Kieft volgens Van der Gijp voor de opnames van de podcast. "Volgende week spelen ze thuis tegen een club die eronder staat (Atlético Goianiense, red.). Dus Wim zegt: hij wordt natuurlijk klaargestoomd deze week. Dus de kans is heel groot dat die geblesseerd raakt", aldus Van der Gijp.