Memphis over Ghanese roots en Brazilië

Memphis ziet gelijkenissen met Ghanese roots: 'Heb een pak en stropdas, maar...'

14 september om 12:47

Memphis Depay ziet de gelijkenissen tussen zijn Ghanese roots en Brazilië. De aanvaller tekende deze week bij Corinthians en bij zijn presentatie laat hij zich uit over zijn vaderland. De spits is zich bewust van zijn voorrecht en probeert zich uit te spreken waar het kan.

"Ik heb mijn roots nooit gekend, totdat ik 23 werd", steekt Memphis van wal op de persconferentie bij zijn presentatie. De aanvaller heeft een moeizame band met zijn Ghanese vader en is opgevoed door zijn Nederlandse moeder. "Ik ben nooit teruggegaan. De eerste keer was ik twee. Sommige dingen in het leven gaan niet zoals je wil. Ik ben opgevoed zonder mijn vader. Dat heeft me gevormd. Dat heeft mijn karakter gevormd."

"Toen ik terugging naar Ghana, zocht ik naar mijn Afrikaanse roots", vervolgt Memphis. "Die kende ik nog niet. Mijn roots in Nederland kende ik al. Het Afrikaanse gedeelte van mijn roots is erg krachtig. Het bloed dat ik meedraag is van de Ashanti-regio. Dat is een erg krachtige stam in Ghana. We zijn strijders. Als ik naar Ghana ga zie ik veel mooie plekken met veel rijke mensen, maar ook veel arme mensen. De verschillen zijn groot. Ik ga naar beide plekken en probeer te helpen, omdat ik bevoorrecht ben. Dat is waarom ik me verbonden voel."

Memphis ziet gelijkenissen tussen Ghana en Brazilië. "Ik heb een platform en daar probeer ik me uit te spreken. Ik wil me niet verbergen. Oké, ik heb een pak en een mooie stropdas, maar op de achtergrond zet ik me wel in."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!