'PSV keurt Perisic vandaag al'

'Medische keuring Perisic vandaag al, PSV nadert deal'

17 september om 10:04
Laatste update: 17 september om 10:07

De medische keuring van Ivan Perisic bij PSV staat al voor vandaag gepland. De Eindhovenaren lijken de deal snel rond te maken, zo meldt PSV-watcher Rik Elfrink op X.

Dinsdagochtend kwam het opvallende nieuws via Fabrizio Romano naar buiten: PSV maakt werk van transfervrije Perisic. De koploper van de Eredivisie pakt meteen door en keurt de Kroaat dus vandaag al. Volgens Elfrink is de deal nog niet in kannen en kruiken, maar is PSV weg erg dichtbij de deal.

De carrière van Perisic, die 136 interlands voor Kroatië op zijn naam heeft staan, is indrukwekkend. Na zijn opleiding bij Hajduk Split brak hij echt door na periodes in Frankrijk en België. Vervolgens maakte hij furore bij clubs als Borussia Dortmund, VfL Wolfsburg, Internazionale, Bayern München en Tottenham Hotspur. Vooral bij Internazionale is de Kroaat een belangrijke speler geweest, waar hij meer dan 250 officiële wedstrijden speelde.

Zijn grootste successen behaalde Perisic bij zowel Inter als Bayern, waar hij met beide clubs de landstitel en nationale beker won. In 2020 veroverde hij met Bayern München de Champions League. Ook was hij namens Kroatië trefzeker in de WK-finale van 2018 tegen Frankrijk.