Slot kijkt uit naar CL-clash met AC Milan

Slot kijkt uit naar CL-clash: 'Reken er niet op dat hij in de basis staat'

17 september om 09:23

Arne Slot heeft erg veel zin in zijn eerste Champions League-duel met Liverpool. De Nederlandse oefenmeester viert dinsdag 17 september zijn 46ste verjaardag en hoopt tegen AC Milan een leuk cadeau te krijgen.

Liverpool verloor zaterdag verrassend met 0-1 van Nottingham Forest. Maar Slot blijft ondanks dit teleurstellende resultaat zelfverzekerd over zijn ploeg. "Niet alleen de journalisten waren teleurgesteld, het team en de spelers ook", vertelt Slot op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met de Italiaanse topclub. "Maar tegen Milan is het een heel ander soort wedstrijd. Het is normaal dat we teleurgesteld zijn als we thuis verliezen, dat hoort bij een club als Liverpool."

Slot heeft veel waardering voor AC Milan, maar benadrukt dat angst geen factor is. "Ik geloof niet dat er een coach is die bang is om een ander team te ontmoeten. Wel hebben we groot respect voor AC Milan, ze beschikken over veel kwaliteit, wat ze ook toonden met hun 4-0 overwinning", doelt Slot op de Serie A-wedstrijd  tegen Venezia. Hij wijst daarbij specifiek naar Tijjani Reijnders en Rafael Leão als belangrijke spelers om op te letten.

De nieuwste versterking van Liverpool, Federico Chiesa, zal waarschijnlijk niet in de basis beginnen. "Reken er niet op dat hij in de startopstelling staat," aldus Slot. "Hij trainde een tijd apart bij Juventus, dus een volledige wedstrijd spelen zit er voorlopig nog niet in."