Engelse media over Van DIjk en Gravenberch na Liverpool - Nottingham Forest

Tabloids zijn mild voor Nederlanders bij Liverpool: 'Doorstond opnieuw een test'

14 september om 21:20

De Engelse tabloids zijn mild voor zowel Virgil van Dijk als Ryan Gravenberch na de onverwachte 1-0 thuisnederlaag tegen Nottingham Forest. Dit was de eerste nederlaag voor The Reds in het tijdperk

Van Dijk en Gravenberch worden beiden beoordeeld met een 6 door GOAL. 'Kalm en beheerst. Was zelf nooit van plan om verslagen te worden, want hij hield stand tegen de snelle aanval van Forest, maar was nergens te bekennen toen Hudson-Odoi naar binnen sneed voor zijn doelpunt', schrijft het medium over het optreden Van Dijk. Ze zagen Gravenberch 'een paar uitstekende acties' maken op het middenveld. 'Hij was ook ijverig in het opruimen, hoewel hij misschien meer zou kunnen doen op de helft van de tegenstander.'

Ook van Daily Mail krijgt het tweetal een 6. 'De belangrijkste bijdrage van de aanvoerder in de eerste helft was in aanvallend opzicht, want Van Dijk zag een kopbal ternauwernood naast gaan', klinkt het over Van Dijk. 'Gravenberch doorstond opnieuw een test. Hij maakte een paar mooie acties naar voren.'

Volgens ESPN, dat het optreden van Van Dijk beoordeeld met een 7, was de aanvoerder erg belangrijk voor zijn ploeg ondanks de nederlaag. 'Hij stelde zich goed op tegen de standaardsituaties van Nottingham Forest om het gevaar weg te nemen', zo valt er te lezen. Het medium zag geen belangrijke rol weggelegd voor Gravenberch, die een 4 krijgt. 'Hij had niet veel verdedigend werk te doen, aangezien de meeste aanvallen van Forest via de flanken kwamen en hij was onzichtbaar in de tweede helft.'

This is Anfield geeft Van Dijk een 7 na de wedstrijd tegen Forest. 'Hij kon niet veel meer bieden dan wat hij deed. Geen grote momenten van gevaar kwamen van zijn kant', oordeelt het medium, dat Gravenberch beoordeeld met een 6. 'Hij wist met zijn herstelwerk en loopvermogen een paar counters eruit te halen.'

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!