Van de Kerkhof over PSV na duel met NEC

'Lamlendig' PSV gelaakt: 'Grootste inspanning was het veld op wandelen'

16 september om 19:10
Laatste update: 16 september om 19:10

Willy en René van de Kerkhof hebben afgelopen weekend niet genoten van PSV. De Eindhovenaren wonnen met 2-0 van een tien NEC'ers, de coryfeeën zijn van mening dat de score hoger had mogen uitvallen.

Door een rode kaart van Kodai Sano moest NEC al heel vroeg in het duel met tien man verder. Goals van Luuk de Jong en Guus Til zorgden voor een snelle 2-0 voorsprong, daarna nam PSV gas terug. "PSV speelde op z'n Brabants gezegd lamlendig", zegt Willy van de Kerkhof tegen Omroep Brabant. "Bij 2-0 dacht je dat het 5-0 of 6-0 zou worden, maar kennelijk hadden ze de wedstrijd van morgen tegen Juventus al in het hoofd."

Van de Kerkhof krijgt bijval van zijn broer. "De grootste inspanning was dat ze het veld op kwamen wandelen", aldus René van de Kerkhof. De rode kaart maakte de wedstrijd er volgens de broers niet leuker op. "Daarmee was de wedstrijd na een paar minuten al over en sluiten", stelt Willy. "De penalty was terecht, maar een gele kaart was voldoende."

PSV is nog foutloos in de Eredivisie en maakt zich op voor de eerste wedstrijd van de competitiefase van de Champions League. Dinsdag is Juventus in Turijn de tegenstander van de ploeg van trainer Peter Bosz.