Inbeom Hwang speelgerechtigd voor Feyenoord

Feyenoord komt met goed nieuws: zomeraankoop officieel speelgerechtigd

16 september om 17:18
Laatste update: 16 september om 17:31

Brian Priske kan vanaf maandag een beroep doen op zomeraankoop Inbeom Hwang. De Zuid-Koreaan heeft zijn werkvergunning binnen en is definitief speelgerechtigd voor Feyenoord.

In de laatste dagen van de zomerse transferperiode werd Hwang officieel gepresenteerd als aanwinst van de Rotterdammers. Echter kon hij nog niet trainen en wedstrijden spelen, omdat zijn gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid nog even ging duren. Die is nu inmiddels binnen, waardoor Hwang officieel aansluit bij de groep van trainer Priske.

De 27-jarige Hwang werd overgenomen van het Servische Rode Ster Belgrado. De Zuid-Koreaan tekende voor vier seizoenen in de Kuip en zal ook met rugnummer 4 spelen. Aankomende donderdag kan Hwang zijn debuut maken, aangezien Feyenoord het dan in de Champions League opneemt tegen Bayer Leverkusen. Hwang speelde eerder in zijn carrière al zes duels in het miljardenbal.

Hwang speelde in zijn loopbaan al 61 interlands voor Zuid-Korea. Dit deed hij voornamelijk als controlerende middenvelder, de positie waar hij het best uit de voeten komt. In juli en augustus speelde Hwang nog vijf competitiewedstrijden voor Rode Ster Belgrado. Daarin wist de Zuid-Koreaan maar liefst vier keer een assist te geven.