Officieel: Feyenoord presenteert Hwang

Officieel: Feyenoord versterkt zich met Zuid-Koreaanse spelmaker Hwang

2 september om 20:05
Laatste update: 2 september om 21:57

Feyenoord heeft de komst van In-Beom Hwang bevestigd. De zestigvoudig international van Zuid-Korea heeft in De Kuip een contract voor vier seizoenen getekend, tot medio 2028.

De technisch vaardige Hwang komt over van Rode Ster Belgrado. Volgens Servische media stond er een transferclausule van zeven à acht miljoen euro in het contract van de 27-jarige middenvelder, maar de afkoopsom die Feyenoord betaalt valt naar verluidt iets lager uit.

Hwang speelde pas één jaar voor Rode Ster, dat hem voor 5,5 miljoen euro had overgenomen van Olympiakos. De spelmaker maakte een dusdanige indruk dat de Servische kampioen hem de volgende stap gunt. Dit seizoen was hij in zeven officiële wedstrijden, waarvan vijf in de competitie en twee in de voorrondes van de Champions League, goed voor vijf assists.

Hwang werd ook in verband gebracht met een overstap naar Ajax, maar Feyenoord hengelt hem nu binnen. Bij de Rotterdammers lijkt hij overigens niet de opvolger van de naar Brighton vertrokken Mats Wieffer. Intern zou hij worden vergeleken met Orkun Kökcü. "Ik ben heel erg blij om hier te zijn", zegt Hwang tegenover de clubkanalen van Feyenoord. "Mijn ploeggenoot in Servië Uroš Spajić heeft me al gezegd dat ik de juiste beslissing heb genomen om naar Feyenoord te gaan. "

"Dit is de grootste club waar ik ooit voor heb gespeeld, een enorme club in Europa, dus ik hoop hier heel lang te blijven. Ik heb begrepen dat het stadion hier elke thuiswedstrijd vol zit, dus ik kijk er naar uit om me aan de supporters te kunnen laten zien", zegt Hwang, die bij Feyenoord rugnummer 4 zal overnemen van de naar RB Leipzig vertrokken Lutsharel Geertruida.

Feyenoord kondigt ook aan dat de middenvelder voorlopig nog niet speelgerechtigd zal zijn. Eerder kwam Hwang uit voor FC Seoul, Vancouver White Caps en Rubin Kazan. Met Zuid-Korea nam hij onder meer deel aan het WK 2022.