Als rechtsbuiten schittert Tadic (35) bij Fenerbahçe

Als rechtsbuiten schittert Tadic (35) bij Fenerbahçe: 'De prins van Mourinho'

16 september om 14:44

Dusan Tadic lijkt ook onder José Mourinho weer zeer bepalend te zijn voor Fenerbahçe. De 35-jarige Serviër maakte zondag indruk in het Süper Lig-duel bij Kasimpasa (0-2), maar deed dat wel op een nieuwe positie. Turkse media zijn vol lof.

Als rechtsbuiten had Tadic met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de zege. Na vijf competitieduels staat de teller van de ex-Ajacied alweer op drie goals en twee assists. 'De Servische ster was afgelopen seizoen onmisbaar voor Ismail Kartal. Hij verloor door de komst van Saint-Maximin zijn plek op de linkervleugel, maar groeit nu uit tot de prins van Mourinho op de rechtervleugel', schrijft Sporx.

Ook Sözcü oordeelt dat Tadic 'het verschil maakte'. 'De Servische voetballer, die in de 22e minuut aangever was bij het doelpunt van Saint-Maximin, bepaalde de eindstand door na 39 minuten een strafschop te benutten. Het was een vertrouwelijke prestatie van Tadic en de ervaren aanvoerder bewees dat hij klaar is voor de derby tegen Galatasaray.'

Volgens Fotomaç is Tadic 'de belangrijkste architect van de overwinning tegen Kasimpasa'. 'De 35-jarige aanvaller kwam in de laatste drie competitieduels tot drie doelpunten en drie assists. Hij werd vorig seizoen de lieveling van alle geel-donkerblauwe fans en gaat dit seizoen verder waar hij gebleven was. Hij schakelde weer een versnelling hoger en maakte opnieuw indruk.'

Hurriyet spreekt tot slot van de 'Tadic-show'. De voormalig Ajax-aanvoerder hield met Fenerbahçe bovendien een indrukwekkend clubrecord in stand. De huidige koploper van Turkije is nu al 32 competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Zaterdag wacht de kraker tegen Galatasaray.