Verraste Nick Olij: 'Had er meer van verwacht'

Nick Olij eerlijk: 'Het heeft mij wel verrast, ik had er meer van verwacht'

16 september om 08:12

Nick Olij is enigszins verrast dat hij dit seizoen nog bij Sparta Rotterdam speelt. De derde doelman van Nederland sprak de ambitie uit om deze zomer een stap te zetten, maar serieuze gesprekken met andere clubs bleven uit.

"Het heeft mij wel verrast dat ik hier nog ben", zegt Olij in gesprek met Voetbal International. "Ik had er meer van verwacht deze zomer. Uiteindelijk is het om meerdere redenen niet doorgegaan. Dat kan best ook te maken hebben met dat de markt niet goed op gang is gekomen of dat keepers in mijn prijsklasse niet zijn vertrokken, waardoor clubs niet konden doorpakken op mij. Er zijn zullen waarschijnlijk honderden redenen voor zijn."

Olij benadrukt wel dat hij het goed naar zijn zin heeft bij Sparta. "Ik heb het makkelijk naast me neer kunnen leggen. Uiteindelijk speel ik gewoon bij Sparta en ben ik daar trots op." Naast de 29-jarige doelman bleven ook steunpilaren als Tobias Lauritsen en Arno Verschueren behouden. Toch verloopt de seizoensstart van de Rotterdammers niet als gehoopt. Zondag verloor de ploeg van Jeroen Rijsdijk met 1-2 van Go Ahead Eagles.