'Yamal nu al één van de beste ter wereld'

Yamal overlegt betere cijfers dan Messi: 'Nu al één van de beste ter wereld'

16 september om 07:55

Niet alleen de Spaanse media vergapen zich aan Lamine Yamal, maar ook Míchel is lyrisch over het zeventienjarige toptalent van FC Barcelona. De coach van Girona maakt zelfs de vergelijking met Lionel Messi.

Met twee doelpunten had Yamal een groot aandeel in de 1-4 zege van Barça in de Catalaanse derby. Míchel kon na afloop alleen maar een diepe buiging maken. "Lamine is een echte verschilmaker. Voor mij is hij op zeventienjarige leeftijd al één van de beste spelers ter wereld. Het is moeilijk voor te stellen dat er na Messi nog iemand van dat niveau komt. Maar ik hoop dat Lamine zich blijft ontwikkelen, want hij is een speler die dat niveau kan bereiken."

Yamal staat na vijf duels in La Liga al op drie doelpunten en vier assists. In totaal scoorde hij sinds zijn debuut al tien keer voor Barça. MARCA snapt de uitspraken van Míchel dan ook goed en komt tot een opvallende conclusie. 'De vergelijking met Messi ligt voor de hand. En Leo, toen hij zeventien jaar oud was, had de statistieken van Lamine niet. Hij is geraakt door een toverstaf, we hebben hier te maken met een echte crack.'

Barça is nog altijd foutloos en koestert nu een voorsprong van vier punten op Atlético, Real Madrid en Villarreal. Donderdag wacht AS Monaco in de Champions League.