Eredivisie-flops: Heerenveen hofleverancier, ook Feyenoord vertegenwoordigd

Eredivisie-flops: Heerenveen-drietal na negenklapper, Feyenoord vertegenwoordigd

16 september om 11:00

Op de uitgestelde wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht na zit de vijfde speelronde van het Eredivisie-seizoen erop, dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst van VoetbalPrimeur, waarin sc Heerenveen deze keer hofleverancier is.

Mickey van der Hart

Dat sc Heerenveen geen concessies doet aan de opbouw van achteruit, kwam Mickey van der Hart in Alkmaar slecht uit. De doelman heeft de opdracht om het beginpunt van de opbouw te zijn, maar met de felle druk van AZ bracht hij hiermee zijn ploeggenoten vooral in de problemen. Uiteindelijk kreeg hij er liefst negen om de oren.

Santiago Gimenez

Na de interlandbreak en de bijbehorende jetlag stond Gimenez aan de aftrap in de Euroborg. Indruk kon de Mexicaan niet maken. Marvin Peersman en Thijmen Blokzijl waren Gimenez veelvuldig de baas en ook met de bal aan de voet wist de spits, die niet scherp oogde, weinig te brengen.

Oliver Braude

Heerenveen-verdediger Braude had totaal geen grip op Ruben van Bommel, die vrij spel had om te combineren met zijn ploeggenoten en Braude herhaaldelijk op het verkeerde been wist te zetten. De rechtsback werd door Robin van Persie na zeventig minuten naar de kant gehaald.

Julian Lelieveld

RKC Waalwijk zit al in de hoek waar de klappen vallen, dus maakte Lelieveld het de ploeg van Henk Fraser beslist niet makkelijker toen hij Cisse Sandra binnen het strafschopgebied op onbesuisde wijze naar de grond werkte. Kyan Vaessen benutte het buitenkansje, terwijl Lelieveld van geluk mocht spreken dat hij niet minimaal een gele kaart toebedeeld kreeg. In de rust werd de back gewisseld.

Paweł Bochniewicz

Ook Bochniewicz kwam niet goed uit de verf namens sc Heerenveen, in Alkmaar. De Pool zag AZ-spits Troy Parrot aan alle kanten aan zich voorbij flitsen, kon zijn verdediging geen moment sturing bieden en stapte meermaals verkeerd in.

Gijs Smal

In eerste instantie was Smal een van de weinigen die bij een slordig Feyenoord redelijk vast aan de bal was, maar naarmate de wedstrijd vorderde, viel de linksback steeds verder terug. Uiteindelijk leidde onnodig balverlies van Smal tot de aansluitingstreffer van FC Groningen.

Chris Lokesa

Naast Lelieveld liet ook Lokesa zich bij RKC niet van zijn beste kant zien. De aanvallende middenvelder zat niet goed in de wedstrijd en viel vooral op door balverlies. Zo ook voorafgaand aan de 3-0 van Willem II, waar Lokesa zich kinderlijk eenvoudig opzij liet zetten.

Kodai Sano

In de openingsfase leek NEC het PSV nog weleens moeilijk te kunnen gaan maken, maar door een overtreding van Sano kon er al snel een streep door die plannen. De Japanner kreeg de rode kaart na een overtreding op Guus Til. Bovendien werd de toegekende penalty benut door Luuk de Jong, waardoor de Nijmegenaren ook nog eens direct tegen een achterstand aankeken.