Onduidelijkheid over PSV-spits Fofana

'PSV-spits jaar na horrorblessure nog altijd revaliderende: geen zicht op rentree'

15 september om 22:27

Het herstel van PSV-spits Fodé Fofana neemt meer tijd in beslag dan aanvankelijk verwacht werd. Dat meldt het Eindhovens Dagblad zondagavond. De 22-jarige aanvaller scheurde afgelopen jaar tijdens zijn verhuur aan Vitesse zijn kruisband af, en stoeit nog altijd met de naweeën van die blessure. 

Het traject bij een dergelijke blessure neemt normaliter negen tot twaalf maanden in beslag, maar in het geval van Fofana duurt het dus langer. Het ED weet dat het langzaamaan de goede kant op gaat, maar zekerheid dat hij op korte termijn weer op het veld staat is er niet. 

Fofana stond bij PSV lang te boek als een groot talent, maar blessures gooiden telkens roet in het eten. Op de momenten dat hij wel speelde, veelal bij Jong PSV, maakte hij wel indruk. De Eindhovenaren besloten afgelopen seizoen om hem te stallen bij Vitesse, zodat hij Eredivisie-ervaring kon opdoen. Na drie wedstrijden ging het echter alweer mis. 

Fofana heeft bij PSV nog een contract tot medio 2025, maar zicht op een rentree is er nog niet. 'Duidelijk is dat Fofana dan sowieso nog een heel traject met groepstrainingen zou moeten volgen, iets waar ook dan nog minimaal vele weken overheen gaan', tekent het lokale medium op.