Spaanse pers lyrisch over Lamine Yamal

Spaanse pers komt woorden tekort: 'Deze jongen is de beste speler in de wereld'

15 september om 22:01

Lamine Yamal blijft imponeren. De zeventienjarige aanvaller van FC Barcelona maakte twee doelpunten in de uitwedstrijden tegen Girona, en wordt in Spanje zelfs al bestempeld als de beste speler van de wereld. 

'Hij bewees dat hij inderdaad de beste speler van de competitie is', tekent Mundo Deportivo op. De Europees kampioen gooide het op papier lastige bezoek aan Girona al voor rust op slot met een tweetal treffers. 

'Zijn eerste goal kwam voort uit een beestachtige balverovering en een geweldige afronding', schrijft Sport, dat hem een 9 als rapportcijfer geeft. 'Ook bij zijn tweede goal was het afronden super. We moeten gewend raken aan het feit dat deze jongen de beste speler in de wereld is. Niemand kan tippen aan zijn creativiteit, magie en zijn vermogen om het verschil te maken. La Masia (jeugdopleiding Barcelona, red.) heeft het weer geflikt.'

Yamal kan logischerwijs ook zijn trainer Hansi Flick bekoren. "Ik ben heel blij met zijn twee goals. Hij is nog heel jong, maar nu al zo geweldig. Een echte verschilmaker", aldus de Duitser in gesprek met Movistar Plus. "Hij is een sleutelspeler voor ons. Niet alleen vanwege zijn kwaliteiten aan de bal, maar ook vanwege zijn vermogen om druk te zetten. Hij combineert talent met drukzetten, en dat is heel nuttig voor ons. Hij is ongelooflijk."