Johan Cruijff ArenA start onderzoek naar 'freeclimbers'

Johan Cruijff ArenA start onderzoek naar 'freeclimbers': 'Passende maatregelen'

15 september om 19:05

De Johan Cruijff ArenA is een onderzoek gestart naar 'freeclimbers' voorafgaand aan het duel tussen Nederland en Duitsland in de Nations League. Zonder toestemming wisten de waaghalzen het dak van de ArenA te blikken in de vroege avond van 10 september.

De 'freeclimbers' plaatsten een video op YouTube van hun actie. Op deze beelden is te zien dat ze via de parkeergarage op het onderste dek begonnen te klimmen. Uiteindelijk kwamen ze bij het dak terecht en hadden ze vrij uitzicht op de wedstrijd, waarna ze ongezien wisten te vertrekken. 

"De Johan Cruijff ArenA zal dit incident uitvoerig onderzoeken en waar nodig passende maatregelen treffen", reageert Karin Nitschke, woordvoerder van de Johan Cruijff ArenA, in gesprek met De Telegraaf. "De veiligheid van onze bezoekers is en blijft onze hoogste prioriteit."

'Op de een of andere manier zijn we ontsnapt zonder enige aandacht van de omringende beveiliging, politie en zelfs het leger bij het stadion', schrijft één van de klimmers in het Engels onder de YouTube-video. Dit is niet de eerste keer dat de Johan Cruijff ArenA werd beklommen, want dit gebeurde ook al in 2016. Destijds werd er ook een filmpje online gezet van de actie.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!