Heracles Almelo en Almere City spelen gelijk in stroef duel

Heracles en Almere City spelen gelijk in stroef duel, Haye maakt debuut

15 september om 18:42

Heracles Almelo en Almere City hebben elkaar in evenwicht gehouden tijdens een stroef duel. Het duel, waarin Thom Haye zijn debuut maakte voor Almere, eindigde in een 0-0 gelijkspel.

In de twaalfde minuut was het eerste gevaarlijke moment voor de bezoekers. Namens Almere kopte Baptiste Guillaume de bal op de bovenkant van de lat. Voor de rest gebeurde er in het eerste halfuur niets noemenswaardigs, want het was erg rommelig aan beide kanten. Voor rust kwam er nog wel leven in de brouwerij, nadat Almere een penalty leek te krijgen na een overtreding van keeper Fabian de Keijzer. Deze beslissing werd echter teruggedraaid door scheidsrechter Allard Lindhout na het zien van de beelden.

Shiloh 't Zand leek in de blessuretijd van de eerste helft Heracles op voorsprong te schieten, maar er ging een streep door het doelpunt van de Feyenoord-huurling, want Luka Kulenovic, die betrokken was bij de aanval, kwam terug uit buitenspelpositie. In de openingsfase van het tweede bedrijf waren er kleine mogelijkheden voor beide ploegen, maar tot grote kansen kwamen ze niet.

In de slotfase van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Heracles kwam tot een paar goede aanvallen en in de counter zorgde Almere voor gevaar, maar een goede eindpass ontbrak bij beide ploegen en zodoende eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!