Fraser is niet bang voor ontslag bij RKC

'Ik ben niet bezig met een ontslag, ik heb daar geen invloed op'

15 september om 17:45
Laatste update: 15 september om 17:47

Henk Fraser is niet bang voor een eventueel ontslag bij RKC Waalwijk. De Waalwijkers staan nog op nul punten na vijf duels, maar er is geen sprake van paniek bij Fraser. 

"Uiteindelijk neem ik mijn spelers niets kwalijk, want ik ben verantwoordelijk", vertelt Fraser aan ESPN. "In de situatie waarin zitten, moet ik links- of rechtsom het voor elkaar zien te krijgen. Op dit moment is dat nog niet gelukt. In de wedstrijd laat je het niet lopen, maar het is feit dat we het moeilijk hebben. Dat is duidelijk."

"We zitten nog vroeg in het seizoen. Ik ken mijn spelers en het zijn geen opgevers", gaat Fraser verder. Hij wijst naar vorig seizoen, waarin RKC ook in de problemen zat. "Vorig jaar zijn we ook nooit in paniek geraakt, terwijl de situatie net zo penibel was. Ik kijk vooral naar mezelf. Ik weet wie ik ben als persoon en het is niet zo dat ik heel snel opgeef. Het belang van de ploeg gaat wel altijd voorop."

Of Fraser bang is voor een eventueel ontslag? "Ik ben er niet mee bezig, zoals elke trainer. Het is niet aan mij, dus ik heb daar ook geen invloed op."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!