Willem II veel te sterk voor RKC

Willem II maakt sterke indruk in derby, donkere wolken boven RKC

15 september om 16:22
Laatste update: 15 september om 18:18

Willem II heeft de Brabantse derby tegen RKC Waalwijk eenvoudig gewonnen. De Tilburgers maakten een goede indruk tegen de ploeg van Henk Fraser, die steeds meer in de problemen komt: 3-0.

Willem II had vanaf het eerste fluitsignaal de overhand en werd al snel in het zadel geholpen. Cisse Sandra werd hard gevloerd en kreeg terecht een penalty. Kyan Vaesen benutte het buitenkansje. RKC stelde daar eigenlijk niets tegenover, maar was bij de eerste de beste mogelijkheid meteen dicht bij een treffer. Denilho Cleonise probeerde het met een fraaie uithaal, maar doelman Thomas Didillon-Hödl bracht redding.

Aan de andere kant had Ringo Meerveld meer geluk na een halfuur. Hij slalomde langs meerdere RKC-spelers en schoot prachtig raak. Willem II kreeg kansen op een derde treffer voor rust, maar Jesse Bosch raakte de paal en Sandra kopte net naast. 

In de tweede helft werd het duel al snel in het slot gegooid. Roshon van Eijma wilde een inzet van Nick Doodeman blokken, maar zag de bal in zijn eigen doel verdwijnen. Runar Thor Sigurgeirsson probeerde het daarna nog met een poeier, maar een vierde goal bleef het kansloze RKC bespaard.

De Tilburgers vonden het verder wel welletjes en hebben nu acht punten uit vijf duels. RKC staat nog altijd met lege handen en is de hekkensluiter van de Eredivisie.