Bayern-directeur licht transfer De Ligt toe

Bayern-baas verklaart verkoop De Ligt: 'Beter gevoel bij Upamecano en Kim'

15 september om 15:18

Sportief directeur Max Eberl heeft uitgelegd waarom Bayern München deze zomer afscheid nam van Matthijs de Ligt en niet bijvoorbeeld van concurrenten Dayot Upamecano of Min-jae Kim. Hij weet dat het vertrek van de Oranje-verdediger op verzet stuitte.

Veel Bayern-fans waren het er niet mee eens dat De Ligt naar Manchester United mocht vertrekken. Ze begonnen een petitie om de 25-jarige mandekker in München te houden. Het was tevergeefs: Der Rekordmeister liet de ex-Ajacied voor 45 miljoen euro naar Engeland gaan. "Ik heb het allemaal gevolgd, inclusief de petitie", reageert Eberl bij Doppelpass van Sport1. "Ik weet dat veel supporters zich met hem identificeren."

"Toch moesten we dit besluit nemen, want we moesten ook spelers verkopen", vervolgt Eberl, die uitlegt waarom de keuze viel op De Ligt en niet een andere centrale verdediger. "Wij hebben een beter gevoel bij Upamecano en Kim, omdat zij hoger op het veld kunnen verdedigen. En toen kregen we een bod binnen voor De Ligt..."

Bayern München wilde Jonathan Tah als vervanger van de Nederlander halen, maar slaagde daar niet in. "We onderhandelden, maar Bayer Leverkusen gaf ons een prijs en een deadline. Wij konden aan beide niet voldoen. Er was maar 48 uur, dat was te krap. We genereerden ook niet genoeg inkomsten om hem te betalen."

Eberl is geheimzinnig over een toekomstige poging van de Bundesliga-grootmacht voor Tah. "Hij loopt uit zijn contract in 2025, is Duits international en had een groot aandeel in het kampioenschap van Leverkusen. That's it. Ik ben heel blij met Upamecano en Kim."

De Bayern-directeur bevestigde ook dat de club pogingen doet om de contracten van Joshua Kimmich (2025) en Jamal Musiala (2026) te verlengen.