Go Ahead bezorgt Sparta eerste nederlaag

Go Ahead bezorgt Sparta eerste nederlaag, Edvardsen toont zich

15 september om 14:07

Sparta heeft zondag zijn eerste nederlaag in de Eredivisie geleden. De Rotterdammers wisten een 0-2 achterstand niet meer te repareren in het thuisduel met Go Ahead Eagles: 1-2.

Sparta hield voor de interlandperiode onder meer FC Twente en Feyenoord knap op een gelijkspel en won nipt van Willem II. De ploeg van Jeroen Rijsdijk nam dan ook het initiatief op Het Kasteel, maar na een kwartier was Mats Deijl dicht bij de openingstreffer namens de bezoekers. Hij had de bal voor het inlopen, maar slaagde daar niet in. Niet veel later was het alsnog raak. Jakob Breum klopte Nick Olij met een laag, geplaatst schot.

Victor Edvardsen had daarna iets heel moois in gedachten, maar zijn poging strandde in schoonheid. Hij zag Olij wat ver voor zijn doel staan en probeerde het vanaf eigen helft. De bal eindigde op de lat. Een wat ongeïnspireerd Sparta haalde zodoende opgelucht adem, maar wist de achterstand voor rust niet meer weg te poetsen, mede doordat Tobias Lauritsen net over kopte uit een hoekschop.

Bij de start van de tweede helft wisselde Rijsdijk drie keer, maar het was Go Ahead dat al snel de score verdubbelde. Edvardsen kreeg alsnog een fraaie goal op zijn naam met een subtiel stiftje. Sparta probeerde het daarna nog wel en zette de bezoekers onder druk. Doelman Luca Plogmann keerde evenwel een vrije trap van Camiel Neghli en was in de rebound ook Charles-Andreas Brym de baas.

De aansluitingstreffer viel pas tien minuten voor tijd. De net ingevallen Shunsuke Mito schoot van afstand raak. Het was niet genoeg voor de thuisploeg, die zijn eerste nederlaag van het seizoen lijdt. Go Ahead komt net als Sparta op zes punten uit vijf duels.